Wsparcie Antystresowe dla Rodzin z Dziećmi

Dziękujemy za udział w pilotażowym programie Wsparcia Antystresowego dla Rodzin z Dziećmi. Program cieszył się dużym zainteresowaniem, został całkowicie sfinansowany ze środków własnych fundacji oraz z naszego wolontariatu. Ze wsparcia skorzystało 28 osób od 2 do 16 listopada 2020 roku. Było więcej chętnych do udziału w projekcie, staramy się pozyskać środki, by więcej osób mogło skorzystać z tego rodzaju pomocy.

Nie umiesz dojść do porozumienia ze swoim partnerem/partnerką?
Ciągle się kłócisz?
Czujesz się przytłoczona/przytłoczony wieloma sprawami w życiu?
Czujesz narastającą złość?
Masz ochotę wszystko rzucić i wyjść?
Czujesz silny niepokój?
Potrzebujesz złapać inną perspektywę.
Chcesz poczuć wewnętrzny spokój i więcej relaksu w ciele?
Chcesz skorzystać z pogłębiającej świadomość rozmowy wraz z drugą osobą, gdy razem nie umiecie dojść do porozumienia, lub znaleźć rozwiązani?

Potrzebujesz antystresowego wsparcia!

Na co dzień jesteście zapracowani, zmęczeni, niewyspani. Dziecko potrzebuje Waszej uwagi, zainteresowania, a jedynie, na co macie siłę, to przygotowanie posiłku i odpoczynek. Z tego miejsca między Wami powstają napięcia, narasta zdenerwowanie i wybucha bomba. Zaczynacie ze sobą walczyć. Kłótnie stają się codziennością. Dziecko, będąc świadkiem, wyczuwa te napięcia między Wami, ale nie wie, co się dzieje, zaczyna płakać. W psychice dziecka zachodzą zmiany, zamyka się (ucieczka) lub zaczyna krzyczeć (walka). Po pewnym czasie dochodzicie do wniosku, że nie pasujecie do siebie, że to nie ma sensu – chcecie się rozwieść.
W tym miejscu możecie się zatrzymać, nauczyć się pracować z trudnymi emocjami. Przyjrzeć się schematom, często pojawiającym, się w waszym dzieciństwie, które teraz macie w sobie.
KORZYŚCI:
Pogłębisz ze swoim partnerem/partnerka głęboką więź, życzliwą relację.
Nauczysz się słuchać potrzeb swojego dziecka.
Stworzysz swojemu dziecku odpowiednie warunki do bezpiecznej ekspresji.
Nauczysz ufać się swojemu ciału i jego impulsom.
Nauczysz się spotykać w relacji i mówić o tym co czujesz.
Nauczysz się nie oceniać siebie i innych, tylko dzielić.
Odkryjesz więcej przestrzeni w sobie. Dzięki czemu rzadziej będziesz się denerwować.
Zauważysz schematy, w których funkcjonujesz, zaczniesz je rozpoznawać i naturalnie zmieniać.

Podczas realizacji poprzedniego projektu, pojawiły się pytania, czy możemy zaproponować zajęcia rodzinom, które nie radzą sobie z trudnymi emocjami i stanęły przed dylematem czy być dalej razem. Postanowiliśmy stworzyć i uruchomić pilotażowy projekt, który będzie wspierał rodziny z dziećmi i pomagał rozwiązywać problemy w relacjach.

Zapraszamy chętnych do udziału. Jesteśmy do Waszej dyspozycji online na platformie Zoom, Skype, Messenger.