Warsztat Przyjemność Ruchu

60,00

To warsztat wyskakania, wytańczenia, wypocenia się, odreagowania przez ciało, dotarcia do wnętrza, spotkania ruchu lub bezruchu, który zbliża nas do naszej prawdziwej natury, wzmacnia poczucie tego kim naprawdę jesteśmy.

Czas trwania: 2 godziny

Dostępne wersje spotkań:

1. Online – poprzez platformę Zoom
  2. W Łodzi w lokalu Fundacji Jedność “NoStress” na ulicy Gdańskiej 76 domofon 41
  3. W lokalu “3 Piętra” 28 Pułku Strzelców Kaniowskich 71/73

Warsztat uruchamia procesy, które wpływają na zmiany w życiu, uwalniają zablokowaną energię w ciele (w postaci niewyrażonych emocji, nieprzeżytych uczuć), od której być może musieliśmy się odciąć, by kiedyś przetrwać. Jednak gdzieś intuicyjnie czujemy, że nasze życie jest puste i płynie nie w tym kierunku co czujemy, że nie jest w zgodzie z naszą głębią, z nami samymi, ale często z lęku, a potem z przyzwyczajeń, czy z wygody idziemy za ruchem, który oddala nas od siebie.

Podczas warsztatu intencjonalnie kierujemy uwagę na przezywanie tego co jest w TU I TERAZ, czyli przyjęcie np. fali smutku, złości, radości czy jakiejkolwiek innej fali, która jest w tu i teraz dla nas do przeżycia. To pozwala nam wrócić do siebie, do tych miejsc, które zostawiliśmy, idąc za strategią przetrwania. Przyjęcie tych fal pozwala nam znów poczuć się jak w domu.

Podczas warsztatów spotykamy się z ruchem, który zbliża nas do siebie, wypływa z naszego wnętrza, ale też takim, który pomaga nam podjąć wyzwania po to, by żyć bardziej w zgodzie ze sobą. Tak samo ważny jak ruch jest też czas na zatrzymanie, dlatego podczas warsztatów wspólnie praktykujemy ruch i bezruch. Ruch to życie, więcej energii, przestrzeń na więcej doświadczeń, na życie pełną piersią.
Bezruch to naturalny stan zatrzymania, spokoju, relaksu. Spotkania ze sobą zbliżają nas do miłującej obecności, do poznania wielu aspektów siebie samej/samego, w tym do pełnej akceptacji siebie, swojej seksualności, czucia miłości i piękna w oparciu o swoje wnętrze.

Co zyskasz, biorąc udział w warsztacie:

Lepszy kontakt ze sobą; lepsze czucie swojego ciała

Odpowiednie dotlenienie organizmu

Większą zdolność do skupiania się i wyciszania

Głębsze czucie tego, co jest w „tu i teraz”

Naturalność bycia

Zmiany w życiu, które będą naturalną konsekwencją czucia siebie

Taki warsztat to praca na kilku poziomach:

Fizycznym – Praca z ciałem.

Emocjonalnym – Kontakt z emocjami.

Świadomościowym – Pogłębianie świadomości.

Duchowym – Indywidualny rozwój duchowy w kontakcie z rzeczywistością, która jest „tu i teraz.