Rusza Projekt „Redukujemy Stres …” sfinansowany przez NIW ze środków z FIO na lata 2014 -2020

➡Projekt zakłada, że 100 osób, głównie z Łodzi i województwa łódzkiego zostanie objętych bezpłatnym wsparciem w postaci:
•💆 masaży (1- godzinnych) – możliwość wyboru na łóżku do masażu lub na specjalnym krzesełku masażowym
• 🌸🧘‍♀warsztatów ruchu intuicyjnego (2 – godzinnych)

➡Narzędzia z jakich korzystamy to:
*Masaże PeLoHa – masaż energetyzujący i relaksacyjny. Jest masażem dotykowym, ale bezbolesnym, delikatnym i bardzo przyjemnym. Celem masażu jest poprawa stanu zdrowia fizycznego (bóle kręgosłupa, stawów, barków) i psychicznego (depresje, nerwice, bezsenność, stres). Został stworzony przez Alana Earle z Australii.
*Elementy Ruchu Autentycznego (RA) to metoda, którą zapoczątkowała i rozwinęła Mary Whitehouse w 1950 r, jedna z pionierek terapii tańcem i ruchem.
*Elementy Jogi Śmiechu – powstała w Indiach, stworzona przez lekarza internistę, doktora Katarię.

➡Nasze wsparcie kierujemy do:
• 🏥pacjentów szpitali
• 👫dzieci z domów dziecka
• 👵osób starszych, głównie przebywających w domach spokojnej starości

➡Planujemy przeprowadzić masaże i warsztaty w kilku szpitalach, domach dziecka i domach spokojnej starości w Łodzi oraz w naszym lokalu NoStress w Łodzi (na ulicy Gdańskiej 76).

➡Obecnie poszukujemy do współpracy w/w instytucje, które zgodzą się na realizację naszych zadań w okresie 🕔od 1.06.2020 r. 🕔do 16.11.2020 r. Rekrutujemy od dziś osoby chore (potrzebny jakikolwiek dokument o leczeniu się np. na depresję czy inną dolegliwość) lub starsze powyżej 70 roku życia mieszkające głównie w Łodzi (lub województwie łódzkim), przebywające w domu, które są w stanie dotrzeć do naszego lokalu NoStress na ulicy Gdańskiej 76. Obecnie prowadzimy zapisy na bezpłatne masaże i warsztaty.

➡Chcemy, by proponowane zajęcia pomogły poczuć większy 🍃relaks, 💟spokój, 🎎wewnętrzną harmonię, 🎡wyciszenie, oraz pomóc radzić sobie z negatywnym stresem 💑. Chcemy także poprzez projekt przyczynić się do wzrostu świadomości społecznej na temat redukcji stresu i sposobów radzenia sobie z nim.
Każdy uczestnik dostanie materiały o sposobach radzenia sobie ze stresem oraz symboliczną maskotkę – dinozaura Stresozaurus Rex. 🦖

➡Poszukujemy także wolontariuszy, którzy chcieliby włączyć się w działania fundacji.

Projekt: „Redukujemy stres wśród osób chorych, dzieci z domów dziecka oraz osób starszych w Łodzi. (Relaks jest ważny i dostępny dla każdego.)” sfinansowano przez @narodowyinstytutwolnosci ze środków #FIO na lata 2014-2020.

#RedukujemyStres