Patrzenie w oczy 2020

Kolejny raz odbyło się „Patrzenie w Oczy”, tym razem ze względu na obostrzenia odbyła się ona – on-line. Dwie poprzednie akcje odbyły się na ulicy Piotrkowskiej w Łodzi. Tym razem uczestnicy mieli większe wyzwanie, gdyż, aby wziąć udział w akcji, musieli przekonać jeszcze jedną osobę, by z nimi doświadczyła zatrzymania wzroku, musieli, także zadbać o przestrzeń tak, by nikt im nie przeszkadzał. Na początku relacji na żywo mieliśmy drobne problemy techniczne, ale szybko udało się je wyeliminować. Część osób została z nami do końca, część pisała do nas, że akurat w tym czasie nie mogli uczestniczyć, ale dziękują, że mogli później zobaczyć nagranie i praktykować w innym czasie. Część osób była rozczarowana, że nie mogli spotkać się na żywo tak jak w poprzednich latach. Za rok kolejny raz planujemy akcję tak jak zwykle 20 grudnia, oczywiście jeśli warunki pozwolą w przestrzeni publicznej na ulicy Piotrkowskiej w Łodzi. W tym roku wyjątkowo uważamy akcję za potrzebną ze względu na wzmożony dystans społeczny. Hasło akcji: „Spotkaj się z drugim człowiekiem naprawdę”.

Relacja do zobaczenia jest dostępna tutaj: