Otwarcie lokalu „NoStress”

26 maja odbyło się otwarcie lokalu Fundacji przy ulicy Gdańskiej 76 (domofon nr 41), który nazwaliśmy „NoStress”. Nazwa jest dedykowana wszystkim, którzy chcą w świadomy sposób żyć pełnią życia w zgodzie ze sobą, świadomie uczyć się relaksować, wyrażać emocje, medytować, którzy kochają świadomą pracę z ciałem, medytacje dynamiczne i te w ciszy, ruch, który zbliża nas do siebie, muzykę na żywo i taniec intuicyjny. To jest alternatywne miejsce, które służy temu, by poznać siebie samego lepiej oraz spotkać się głębiej z drugim człowiekiem. Można u nas również przy herbacie porozmawiać o ciekawych podróżach i doświadczeniach oraz po prostu być.

Podczas otwarcia goście mieli zapewniony pyszny wegetariański poczęstunek oraz mogli napełnić się muzyką w wykonaniu zespołów: Kurakas – muzyka peruwiańska, Masahuku – muzyka oparta na rytmach afrykańskich i bliskowschodnich oraz Lucjana Wesołowskiego – koncert muzyki opartej na motywach orientalnych. Uczestnicy mogli zapoznać się z takimi instrumentami jak: zaponias, quena, chajchas, bombo, charango, bogosy, fletnie , sitar (indyjski instrument strunowy), flety indyjskie „bansuri”, indyjski instrument strunowy „tampura”.