Otwarcie lokalu „NoStress”

Zapraszamy wszystkich sympatyków Fundacji Jedność 26 maja o godzinie 16.00 na otwarcie lokalu Fundacji przy ulicy Gdańskiej 76 (domofon nr 41), który nazwaliśmy „NoStress”. Nazwą chcemy nawiązać do przestrzeni dedykowanej wszystkim, którzy chcą w świadomy sposób żyć pełnią życia w zgodzie ze sobą, świadomie uczyć się relaksować, wyrażać emocje, medytować. Zapraszamy tych, którzy pragną z nami współtworzyć miejsce „NoStress”, wszystkich, którzy kochają świadomą pracę z ciałem, medytacje dynamiczne i te w ciszy, ruch, który zbliża nas do siebie, muzykę na żywo i taniec intuicyjny, wszystkich którzy szukają alternatywnych miejsc do tego, by poznać siebie samego lepiej oraz spotkać się głębiej z drugim człowiekiem oraz tych którzy chcą przy herbacie porozmawiać o ciekawych podróżach i doświadczeniach oraz tych którzy chcą po prostu być.

KIEDY ? 26.05.2019 (niedziela) godzina 16.00 – 19.00 (prosimy o punktualne przybycie)
GDZIE ? NoStress Łódź, ul. Gdańska 76 domofon 41
WSTĘP: Bezpłatny. Poczęstunek marchewkowym ciastem dla pierwszych gości. Będzie nam miło jeśli zabierzesz ze sobą słodki, wegetariański poczęstunek na „wspólny stół”.

Podczas otwarcia gościnnie zagrają:

KURAKAS
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Kurakas w języku Quechua (jeden z języków Inków – Indian Ameryki Południowej), znaczy „Wysłannicy Inków”. Zespół obecnie tworzą Rafael Alfaro Alvarado – muzyk-samouk, wokalista podobnie jak Mirko pochodzi z Peru oraz Manuel Murillo także muzyk-samouk, pochodzi z Ekwadoru, grający na gitarze i na instrumentach ludowych z Ekwadoru. Głównym założeniem Kurakas jest prezentowanie muzyki, tradycji, historii, obyczajów, geografii i szeroko pojętej kultury tego regionu świata. Zespół podczas koncertów wykorzystuje wiele charakterystycznych dla tamtego regionu instrumentów takich jak zaponias, quena, chajchas, bombo, charango, bogosy, fletnie.

LUCJAN WESOŁOWSKI oraz MASAHUKU
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
KONCERT MUZYKI OPARTEJ NA MOTYWACH ORIENTALNYCH w wykonaniu LUCYANA (Lucjana Wesołowskiego) i Renaty Sobczak.

Lucyan zagra na sitarze (indyjski instrument strunowy), fletach indyjskich „bansuri” i zaśpiewa. Repertuar to jego utwory oparte na motywach orientalnych oraz oryginalne melodie Dalekiego Wschodu, mantry i piosenki indyjskie. Podczas koncertu Lucyan zaprezentuje swoje instrumenty, opowiadając o ich pochodzeniu, technice gry na nich itp. Będzie mu akompaniować na indyjskim instrumencie strunowym „tampura” Renata Sobczak. Podczas koncertu zagra też Anil Kumar.

Lucyan gra na wielu instrumentach strunowych, perkusyjnych i fletach. Nagrał 29 CD i kaset ze swoimi utworami, które zostały wydane ponad 40 razy w 4 krajach (Polska, Włochy, Węgry i USA). W roku 2008 wydano w USA 6 DVD (z kursami jogi), których podkład muzyczny został skompletowany z jego nagrań , a jego muzyka była ilustracją muzyczną do filmów, spektakli teatralnych i programów TV. Lucyan występuje od ponad 40 lat, zaprezentował ponad 1.000 koncertów w Polsce, we Włoszech, w Szwajcarii, Wlk. Brytanii, Irlandii, Finlandii, na Węgrzech, w Czechach, Maroku, Hiszpanii, Portugalii, Austrii, Niemczech i Szwecji. W roku 2007 TV POLONIA nagrała i wyemitowała wielokrotnie półgodzinny film poświęcony jego osobie (cykl „W stronę świata”). Można posłuchać jego muzyki na You Tube (Lucyan, The Lucyan Group),www.lucyan.prv.pl, www.myspace.com/lucyan2006, iTunes (Lucyan), www.CDBaby.com/lucyanwww.facebook.com/lucjanwesolowskiwww.surya-sound.com

Wystąpi zespół bębnowy MASAHUKU złożony z uczniów Lucjana Wesołowskiego i pod jego kierownictwem zagra utwory oparte na rytmach afrykańskich i bliskowschodnich.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Ze względu na ograniczoną przestrzeń tj. 23 m2 będzie nam miło jeśli potwierdzisz swoją obecność mailowo na fun.jedność@gmail.com.

Dziękujemy wszystkim darczyńcom i osobom, które wspierały nas w powstaniu tego miejsca.

SERDECZNIE ZAPRASZAMY.

Agnieszka Czubak
Sebastian Zboiński

Więcej o nas i naszych działaniach na:
www.redukujemystres.pl
www.fundacjajednosc.com.pl