Walentynki dla Ziemi

RELACJA – „WALENTYNKI DLA ZIEMI”

14 lutego Fundacja Jedność zainicjowała „Walentynki dla Ziemi”. Utworzyliśmy wydarzenie na portalu Facebook w celu wzajemnego dzielenia się i inspiracji jaki „walentynkowy” prezent udało się zrobić dla naszej planety. Kilka osób podzieliło się swoimi doświadczeniami dziękując za inicjatywę, bo przyczyniła się ona do ich łączności z naturą. Udało się również włączyć w akcję człowieka z Maroko, który wraz ze swoimi uczniami wsparł chwilą medytacji i piosenek o tematyce ekologicznej nasze wydarzenie. O „Walentynkach dla Ziemi” również była rozmowa na antenie Radia Parada o poranku. W tym dniu o godzinie 13.00 spotkaliśmy się w Łagiewnikach pod Łodzią i spędziliśmy ten czas w ciszy, w łączności z naturą zwracając uwagę na uważność, współodczuwanie, wsłuchując się w oddech drzew. Podczas spaceru udało nam się zebrać 2 worki śmieci. Dziękujemy wszystkim sympatykom akcji i zapraszamy na kolejne.

ZAPROSZENIE

Fundacja Jedność organizuję akcję „Walentynki dla Ziemi” i zaprasza każdego, w każdym miejscu na Ziemi, by wzajemnie inspirować się do tego jaki prezent „Walentynkowy” możesz dać planecie na której żyjesz. Chcemy w ten sposób wspierać ekologię i podnosić poziom świadomości na temat środowiska naturalnego. Aby wziąć udział w akcji wystarczy mieć czystą intencję i zrobić coś dobrego dla planety – to co wypływa z głębi nas samych. Zapraszamy uczestników do wzajemnego dzielenia się pomysłami na wydarzeniu utworzonym przez Fundację Jedność na portalu Facebook: (link). Może to być dowolna rzecz – np. zadbanie tego dnia o to, by zabrać materiałową torbę na zakupy, czy zorganizowanie lokalnej zbiórki sprzątania jakiegoś terenu lub po prostu medytacja z intencją miłości.

Fundacja Jedność w ramach tego wydarzenia zaprasza na spacer 14 lutego 2019 r. w ciszy w Łagiewnikach w Łodzi zwracając uwagę na uważności, współodczuwanie, wsłuchania się w oddech drzew. Może być on połączony ze zbiórką śmieci, ale nie jest to konieczny warunek do wzięcia udziału w spacerze. Planujemy zebrać się o 13.00 w Łagiewnikach przy kapliczkach św. Rocha i św. Antoniego.

Jesteśmy pod numerem: 510 774 727 i mailem: fun.jednosc@gmail.com

Zapraszamy!