Rocznica śmierci Śp. Mirko – byłego prezesa Fundacji Jedność

W dniu 18 czerwca 2019 roku uczciliśmy koncertem zespołu Kurakas I rocznicę śmierci Mirko Fernendez Sanchez – byłego i pierwszego prezesa Fundacji Jedność. W trakcie koncertu przeczytaliśmy kilka tekstów, które Mirko sam napisał. Oto cytat z jednego z nich:

„Więc kiedy pytają mnie : Czy wierzysz w Boga?, odpowiedź brzmi NIE! Nie wierzę w Boga, a powód jest bardzo prosty … dla mnie Bóg nie jest wiarą: BÓG JEST, niezależne od jakiejkolwiek wiary czy religii lub kształcenia filozoficznego … ponad każdą wiarą czy religią. Bóg objawia się poza naszym zrozumieniem i wiarą, ponieważ Bóg jest WSZYSTKIM I NICZYM.

Jest to podobne do siły ciężkości, prawo fizyczne przyciągania ciał na Ziemi,możesz wierzyć w nią lub nie, prawo to będzie działać, czy zgadzasz się z tym czy nie, lub nie niezależnie, czy wierzysz w to, czy nie. Próba będzie łatwa, wejść do bardzo wysokiego budynku i skocz w próżnię krzycząc: „nie wierzę w prawo przyciągania”, co by się stało? Stąd duchowość uwalnia cię od wszystkich dogmatów i pokazuje prawdziwe oblicze Boga, wolne od uprzedzeń i anachronicznych kwestii, które przerażają cię, unieruchamiają cię, a nawet uniemożliwiają ci dbanie o SIEBIE.

Nadszedł czas, aby wiedzieć, że BÓG jest w TOBIE, z TOBĄ i we wszystkim, co istnieje. Twoje życie jest tego przykładem. Co zrobiłeś, by przybyć do tego świata? Co robiłeś w łonie twojej matki? Wybrałeś swoje ciało, oczy, włosy, ręce, serce …? W jaki sposób nakarmiłeś się tam? Jak widać już „KTOŚ” zadbał o Ciebie, Kto? Twoja matka? Czy boskość? … Jeśli to wszytko miało miejsce przez dziewięć miesięcy, dlaczego tak nie może być przez kolejne dziewięćdziesiąt lat? Bóg jest odpowiedzialny, nie wahaj się, to pewność , w którą nie trzeba wierzyć, dowody istnieją wokół ciebie, mnóstwo.

Ktoś powiedział: „oczy uczniów zobaczą tylko wtedy, gdy będą gotowi „. Nadszedł czas, byś zobaczył, Otwórz oczy!, pamiętaj, że nie wystarczy tylko spojrzeć, należy obserwować i rozpoznawać.

Gdy chcesz zobaczyć, zamknij oczy! Odkryj boskość, która zamieszkuje w tobie.

Bóg istnieje, a TY jesteś NIM, niezależnie czy wierzysz w Boga czy nie.

JESTEŚ TY KIM JESTEŚ, NIE TYM CO ZROBILI Z CIEBIE.”

Aguila Mirko 24 marca 2014, 23:56

Kochany Mirko – pamiętamy! Twoja Dusza jest z nami <3 Dziękujemy <3