Redukowaliśmy stres w gminie Jeżów

07 lutego na zaproszenie Pani Dyrektor Gminnego Ośrodka Kultury w Jeżowie Pani Joanny Kierner zaprezentowaliśmy narzędzia redukcji stresu podczas spotkania Kół Gospodyń Wiejskich z gminy Jeżów. Udział wzięło ok 30 pań. Panie z kół spotykają się miło spędzając czas np. razem gotują. Nasza prezentacja była dla nich ciekawym urozmaiceniem zebrań. Opowiedzieliśmy im jak powstaje stres, dlaczego świadome rozładowywanie chronicznych napięć jest ważne i że śmiejąc się świadomie lub trzęsąc możemy obniżyć jego poziom. Paniom bardzo podobał się dźwięk dzwoneczków Koshi, na których graliśmy prezentując krótką relaksację. Na koniec usłyszeliśmy, że każda z Pań odnalazła coś dla siebie i na pewno wprowadzi w życie. Podczas spotkania odwiedził nas też Pan Wójt Mariusz Guzicki.

Czekamy także na wyniki projektu ASOS w ramach którego podejmiemy stałą współpracę z GOK w Jeżowie realizując podobne zajęcia w połączeniu z warsztatami na temat bezpieczeństwa w sieci Internetowej.

Dziękujemy za miły wieczór i wspaniały poczęstunek.