Przyjemność Ruchu

Warsztat Przyjemność Ruchu pomaga dotrzeć każdemu uczestnikowi do swojego wnętrza i odnaleźć ruch, który jest w zgodzie z nim samym, z naturalną jednością w nim samym oraz z całym Wszechświatem.

Warsztat uruchamia procesy, które wpływają na zmiany w życiu, uwalniają zablokowaną energię w ciele (w postaci niewyrażonych emocji, nieprzeżytych uczuć), od której być może musieliśmy się odciąć by kiedyś przetrwać. Jednak gdzieś intuicyjnie czujemy, że nasze życie jest puste i płynie nie w tym kierunku co czujemy, że nie jest w zgodzie z naszą głębią, z nami samymi ale często z lęku a potem z przyzwyczajeń, czy z wygody idziemy za ruchem, który oddala nas od siebie.

Jedynie zatrzymanie na tym co naprawdę mamy do przeżycia w tu i teraz, czyli przyjęcie np. fali smutku, złości, radości czy jakiejkolwiek innej fali, która jest w tu i teraz dla nas do przeżycia pozwala nam wrócić do siebie, do tych miejsc, które zostawiliśmy idąc za strategią przetrwania, by znów poczuć się jak w domu.

Przyjemność Ruchu to warsztat budzący świadomość w oparciu o medytację, pracę z ciałem, techniki relaksacyjne.

Podczas sesji  spotykamy się z ruchem, który zbliża nas do siebie,  wypływa z naszego wnętrza, ale też takim który pomaga nam podjąć wyzwania po to, by żyć bardziej w zgodzie ze sobą.
Tak samo ważny jak ruch jest też czas na zatrzymanie dlatego podczas warsztatów wspólnie praktykujemy ruch i bezruch.

• Ruch to życie, więcej energii, przestrzeń na więcej doświadczeń, na życie pełną piersią.
  • Bezruch to naturalny stan zatrzymania, spokoju, relaksu.

Podczas warsztatów poznasz proste narzędzia, sprawdzone na świecie, które zbliżą Cię do głębszego czucia siebie samej/samego.

Spotkania ze sobą zbliżają nas do miłującej obecności, do poznania wielu aspektów siebie samej/samego, w tym do pełnej akceptacji siebie, swojej seksualności, czucia miłości i piękna w oparciu o swoje wnętrze.

Co zyskasz biorąc udział w warsztacie:

• Lepszy kontakt ze sobą; lepsze czucie swojego ciała
  • Odpowiednie dotlenienie organizmu
  • Większą zdolność do skupiania się i wyciszania
  • Funkcjonowanie wśród ludzi w głębszym kontakcie ze sobą, co przekłada się na głębsze relacje z drugim człowiekiem
  • Lepsze czucie tego, co jest w „tu i teraz”
  • Naturalność bycia
  • Zmiany w życiu, które będą naturalną konsekwencją czucia siebie

Taki warsztat to praca na kilku poziomach:

• Fizycznym – praca z ciałem
  • Emocjonalnym – kontakt z emocjami
  • Świadomościowym – pogłębianie świadomości
  • Duchowym – indywidualny rozwój duchowy w kontakcie z rzeczywistością, która jest „tu i teraz

Kiedy jesteśmy obecni, żyjemy  „tu i teraz”,  tworzymy pokój i harmonię w nas samych, w relacjach z ludźmi, a  przez to przyczyniamy się do harmonii i pokoju na świecie.

Przyjemność Ruchu

Film z warsztatów:

O Prowadzącej:

Agnieszka Czubak

„Jestem wdzięczna wszystkim ludziom, którzy stanęli na mojej drodze stawiając wyzwania, mówiąc NIE i motywując mnie w ten sposób do odnalezienia prawdy, szukania odpowiedzi na pytanie kim naprawdę jestem…?
Dziękuję wszystkim moim burzliwym relacjom i związkom, które były wyzwaniem i wręcz zmusiły mnie do spotkania z tym, co z pozoru niechciane, trudne, niewygodne, a tak naprawdę stanowi mój potencjał. Dziękuję bliskim ludziom, którym mogłam tak fizycznie i namacalnie towarzyszyć w umieraniu, odchodzeniu, w tym mojemu Tacie, ucząc się, że życie i śmierć są jednym. Gdy przestałam dzielić świat na dobro i zło to cokolwiek się w nim wydarza – ja po prostu jestem, czy innymi słowy – Istnienie po prostu przeze mnie jest, jakkolwiek w tu i teraz jest…
Na mojej ścieżce długo poszukiwałam drugiej połówki, idealnego partnera, z którym myślałam, że wszystko się ułoży jak za pomocą magicznej różdżki, aż przyszedł taki dzień, że to wszystko odnalazłam w ciszy, intymności i bliskości spotkania ze sobą… Ta podróż w głąb mnie samej jest największą i najciekawszą podróżą jakiej kiedykolwiek doświadczyłam. Każdy dzień jest pełen możliwości, bo tak naprawdę wszystko wydarza się w Teraz.”

Ważne spotkania i ważni ludzie na mojej drodze:

Równie istotne:

• Tańczyłam 5 Rytmów, Misterium Ciała, kontakt improwizacji.
  • Ukończyłam kurs instruktorski Jogi Śmiechu certyfikowany międzynarodowym dyplomem (joginsmiechu.pl).
  • Jestem absolwentką rocznego kursu Ruchu Autentycznego (kurs certyfikowany przez Institute for Integrative Bodywork and Movement Therapy, www.ibmt.co.uk , Wielka Brytania).
  • Brałam też udział w międzynarodowym szkoleniu w Walii „Jak rozwijać przedsiębiorczość na terenach wiejskich” organizowanym przez Act Global CIC z ludźmi z Wielkiej Brytanii, Chorwacji, Grecji, Estonii, Turcji oraz Polski ucząc się czerpać jak najwięcej z kontaktu z naturą, budowania zespół, znajdowania motywacji oraz możliwości, by rozwijać życie w zgodzie ze sobą i z naturą.
  • Z wykształcenia jest magistrem zarządzania i rachunkowości, prócz tego ukończyłam studia podyplomowe „Żywienie i wspomaganie dietetyczne w sporcie”.
  • W 2013/2014 r prowadziłam szkolenia „Choreoterapia” we współpracy z Ośrodkiem Psychoterapii Behawioralnej „Sukces” oraz BeCreative.
  • 2014/2018 r prowadziłam firmę Rytmy Życia i realizując projekt „Moda na ~ruch~relaks w pracy” np. w firmach: T-Mobile, Pelion, Fujitsu i Sandoz oraz innych – z Łódzkiego Forum HR Biznesu pod hasłem „Kluczowe wartości wpływające na rozwój firmy – kultura zdrowia i ruchu w Twojej pracy.”;
  • Od sierpnia 2018 roku jestem Prezesem Fundacji Jedność

Kilka słów od uczestników warsztatów:

• „…bardzo dziękuję za ten warsztat jak również poprzednie (…) Podobają mi się zarówno ćwiczenia jak i medytacje (…) Ujęło mnie również to, z jakim szacunkiem podchodzisz do ludzi, z którymi pracujesz i do czasu, którym dysponujemy podczas zajęć (…) Uważam, że jesteś stworzona do tego, co robisz – fajnie, że Cię spotkałam. ” (Alina)
  • „Po każdym takim spotkaniu odkrywam siebie na nowo, pozwalam sobie uwolnić moje skrywane emocje i zaczynam lepiej siebie rozumieć… ” (Emilia)
  • „Warsztaty pozwoliły mi uwolnić blokady wewnętrzne, z których nie zdawałam sobie sprawy. Nastąpił ogromny odpływ ciężaru z serca. Ciało i umysł stały się lżejsze.” (Katarzyna)
  • „Bardzo się cieszę, że wzięłam udział w tych zajęciach – oprócz spotkania z Cudowną Kobietą pod postacią Agnieszki naprawdę poczułam niesamowity relaks i rozluźnienie. Polecam te zajęcia każdemu kto ma ochotę choć na chwilę zatrzymać się w codziennym pośpiechu.” (Agata)
  • „Warsztaty z Agą to jak odświeżający prysznic dla mnie całej – mego ciała, umysłu i ducha. dzięki różnorodności nieograniczonego ruchu, podążaniu za mym ciałem, za tym jak ono chce się ruszać, czuję się lżejsza i bardziej na ziemi, pełniejsza i bardziej pusta zarazem, radośniejsza i spokojniejsza.. bardziej w sobie. za każdym razem. Dziękuję. ” (Karolina)
  • „Warsztaty Agnieszki Czubak, to wspaniałą możliwość skontaktowania się ze swoim ciałem, czerpania radości z ruchu… Na tych zajęciach można odkryć, że nasze ciało jest cudownym narzędziem na drodze samorozwoju i nauczyć się słuchać płynących z niego sygnałów. Uczymy się też akceptować je takim, jakim jest…” (Basia)
  • “Warsztaty u Agnieszki były dla mnie okazją do tego, aby skontaktować się ze swoimi lękami, nadziejami i potrzebami – spojrzeć zupełnie z innej strony na to, jak funkcjonuję na co dzień…” (Sylwia)
  • „Warsztaty Agnieszki Czubak stały się dla mnie początkiem pięknej przygody, która trwa do dziś….” (Agata)
  • „…zaglądanie do pochowanych uczuć , to wolność i swoboda w wyrażaniu siebie” (Ania)
  • „Taniec spontaniczny ma w sobie magię. Jest radością , pomaga zwyciężać słabości , koi duszę” (Aurelia)
  • „Zaskakująco, nowo, dobrze. Czuję jakby puściło we mnie to, co od dawna trzymałam.” (Kasia)
  • „Dziękuję za cudowne chwile i cudowną technikę! I Moc odnalezienia siebie….” (Maciek)
  • „Zajęcia pozwoliły mi na kontakt ze sobą. Poczułam się dobrze w swoim ciele.” (Sylwia)
  • „Zajęcia były bardzo inspirujące, pozwoliły mi skontaktować się ze sobą, swoim lękiem przed brakiem miłości, samotnością…” (Marysia)
  • „Niesamowite spotkanie i zajęcia które zwiększyły moją świadomość ciała i bloków, które puściły…” (Ela)
  • „…z zajęć wyszłam jakby lżejsza i na pewno spokojniejsza”. (Iza)
  • „Świetny relaks można odnaleźć, naprawdę warto to przeżyć…” (Wojtek)

Zapisy: fun.jednosc@gmail.com / 510 774 727/

Terminy warsztatów w zakładce kalendarz.