Ośrodek

Projekt budowy ośrodka – „Miejsce, gdzie ludzie uczą się bycia”

Na czym polega projekt ?

Zbieramy środki na budowę ośrodka – „Miejsce gdzie ludzie uczą się bycia”. Chcemy stworzyć przestrzeń blisko natury, w której ludzie będą doświadczać siebie głębiej. Mamy w planach zapraszać różnych trenerów i gości z innych krajów, którym budzenie się jest bliskie.  Chcemy wspierać świadomość, że kiedy jesteśmy obecni, żyjemy „tu i teraz”, tworzymy pokój i harmonię w nas samych, w relacjach z ludźmi to przyczyniamy się do harmonii i pokoju na świecie.

Po co to miejsce ?

Dla ludzi, którzy potrzebują ciszy, spokoju, kontaktu z naturą, głębszego spotkania ze sobą samym. Chcemy również kontynuować lokalnie w Polsce przesłanie śp. Mirko Fernandez Sanchez (prezesa Fundacji Jedność) , którego marzeniem było, by taki ośrodek powstał w Puszczy Amazońskiej. To miejsce ma wspierać realizację celów fundacji Jednoś tj. budzenie świadomości w ramach różnych uwarunkowań psychospołecznych.

Jak to ma wyglądać?

• Pierwszy etap: zakup działki położonej z dala od cywilizacji, blisko natury oraz projekt architektoniczny ośrodka.
  • Drugi etap: wybudowanie budynku o powierzchni około 200m2 z materiałów ekologicznych.

Chcemy by ośrodek miał przestrzenną salę z kominkiem. W budynku będzie jadalnia na wspólny posiłek, a na górze będą dostępne miejsca noclegowe (na początek planujemy dla ok 20 osób, w tym  pokoje 2 osobowe). W przyszłości planujemy rozbudowę ośrodka.

Prosimy o wsparcie w budowie tego miejsca i zapraszamy do wspólnego bycia.