Pierwszy cykl 7 dni Medytacji Kundalini według Osho w NoStress.

W dniach 1-7 lipca odbył się pierwszy 7 dniowy cykl medytacji Kundalini według Osho. Dziękujemy wszytskim uczestnikom za wspólnę wytrząsanie napięć, ekspresję ruchową i ciszę. Zapraszamy na kolejne cykle, które odbędą się jeszcze w tym roku.

Tekst Sebastiana Zboińskiego o cyklu medytacji według Osho:

„Napisałem poniższy tekst w tamtym tygodniu. Czułem, że bardzo chcę się podzielić tym, co mnie spotkało podczas cyklu 21 dni medytacji dynamicznej wg. Osho. Już wcześniej miałem spotkanie z tą medytacją. Wtedy było to dla mnie trudne. Wychodził wewnętrzny krytyk, ego i schematy. Teraz podszedłem do tego z innego miejsca, byłem bardziej otwarty. Pomimo tego czułem się zaskoczony. Nie zdawałem sobie sprawy, ile mam w sobie nieuwolnionego gniewu, smutku, frustracji i napięć.
Nie wiedziałem, jak dużo będzie działo się pomiędzy moim ciałem i umysłem.Uczestnicząc w całym cyklu 21 dni, medytacja sukcesywnie pozwalała mi obniżyć poziom stresu, odreagować, odzyskać wewnętrzną równowagę, otworzyć się na spotkanie ze sobą, wejść w głęboką ciszę i spokój. Dzięki medytacji dostałem możliwość przyglądania się swoim emocjom, obserwowania jak w moim ciele puszczają napięcia. Liczę, że doświadczenie z tego cyklu zostanie ze mną na długo. Pewnie niektórym z Was nasunie się pytanie, czemu ten tekst ląduje w tym wydarzeniu. Ląduje tu, bo doświadczenie tamtej medytacji jest w moim sercu i bardzo mi pomogła w mojej pracy nad sobą. Chciałbym tym zachęcić Was do udziału w Cyklu 7 dni Medytacji Kundalini według Osho. Wierzę, że przy tej medytacji też zajdą zmiany. Nie tylko we mnie.”