Antystresowy Kamper

Zbiórka na "Antystresowy Kamper"

Aby sprawnie realizować działania fundacji potrzebujemy duży samochód typu Van, nazwiemy go Antystresowy Kamper.

Z pasją tworzymy od 2017 r. Fundację Jedność. Naszą misją jest budzenie świadomości i szeroko pojmowana jedność ludzka. Nasze główne działania to pomaganie ludziom w redukcji stresu. Wspieramy osoby z wysokim poziomem stresu, robimy warsztaty związane z medytacją i rozwojem osobistym, organizujemy kameralne koncerty z muzyką relaksacyjną z różnych zakątków świata. Organizujemy warsztaty w całej Polsce zbierając datki na cele statutowe fundacji. Uczymy się różnych technik masażu, którymi chcemy się dzielić z osobami potrzebującymi.

Często po warsztatach musimy zostać w danym mieście ze względu na zmęczenie i ponosimy koszty związane z noclegiem. Czasem udaje się rozbić namiot, ale z pogodą, dostępem do wody i toalety bywa różnie. W podróży kamper umożliwi nam zredukowanie kosztów noclegu, a sam w sobie ma być znakiem rozpoznawczym fundacji, stąd powstał pomysł w o zakupie vana i przerobienia go na kampera. Chcemy kupić i przewozić w nim duże Tipi w którym odbywałyby się warsztaty w różnych zakątkach Polski, w miejscach blisko natury. Chcemy zmieścić się z naszymi poduchami, kocami i karimatami. Chcemy też podróżować do różnych państw w Europie i kierować nasze warsztaty zwłaszcza do Polonii mieszkającej w różnych zakątkach świata.
Chcemy na charytatywnych warsztatach oderwać dzieci, młodzieży i dorosłych od telewizorów, komputerów czy konsol i pokazać im inną, zdrowszą formę spędzania czasu. Dzięki “Antystresowemu Kamperowi” moglibyśmy być też bardziej dostępni i częściej jeździć w różne części Polski, do małych miejscowości i przeprowadzać edukację antystresową.

Środki zaoszczędzone na noclegach przeznaczymy na bieżące koszty funkcjonowania fundacji i lokalu na Gdańskiej 76 w Łodzi, który wynajmujemy od miasta.

Nie chcemy kupować nowego auta, wystarczy nam używane np: VW LT 35, który byłby w dobrym stanie technicznym i blacharskim. Później całkowicie go przerobimy: ocieplimy, dostosujemy do przewożenia Tipi, wyposażymy w instalację wodną, ogrzewanie, oświetlenie. Wnętrze chcemy tak zaprojektować, aby znalazło się w nim miejsce na stół do masażu.
Na zewnątrz chcemy umieścić informację o tym co robimy.

Wszystkie informacje o naszej działalności znajdziecie na stronie www.fundacjajednosc.com.pl.

DANE DO PRZELEWU:

Osoby, które chcą wesprzeć fundację w realizacji celów statutowych mogą wpłacić na konto z dopiskiem „darowizna na cele statutowe”:

Wpłaty w PLN:

Nr. konta: 02 1750 0009 0000 0000 4093 5126

Wpłaty w PLN z zagranicy:

SWIFT: RCBWPLPW Nr. konta IBAN: PL 02 1750 0009 0000 0000 4093 5126

Wpłaty w EURO z zagranicy:

SWIFT: RCBWPLPW Nr. konta IBAN: PL 58 1750 0009 0000 0000 4093 5185

Bank: BNP PARIBAS BANK POLSKA S.A.ul.Kasprzaka 10/16 01-211 Warszawa

Dane odbiorcy:
Fundacja Jedność, 95-010 Stryków, ul. Brzezińska 5/6

BARDZO POTRZEBUJEMY TWOJEJ DAROWIZNY I ZA KAŻDĄ WPŁATĘ SERDECZNIE DZIĘKUJEMY.